CHARLUS vs DIDGE DOCTOR

Stephane Charles Swinnen reisde in 2001 naar Australië met één doel voor ogen: de ademhalingstechniek die toegepast wordt bij het bespelen van het blaasinstrument ‘didgeridoo’ analyseren, begrijpen en concretiseren. Dit blaasinstrument met specifieke ademhalingstechniek prikkelt door al zijn eenvoud tot op vandaag zijn ziel en brein. Zo is zijn passie vandaag uitgegroeid tot een allesomvattend levenswerk.

Na zijn terugkeer ging Stephane Charles onmiddellijk doceren. Daarbij richtte hij zich specifiek op de uitzonderlijke ademhalingstechniek. Van 2007 tot 2013 gaf hij vervolgens als DIDGE DOCTOR ® cursus in culturele centra en onderwijsinstellingen. Hij begeleidde er meer bepaald ademhalingspatiënten van alle leeftijdscategorieën en uiteraard ook personen met zuivere interesse voor het instrument. Zowel jong en oud ondervonden tijdens deze opleidingen de ademhalingstechniek als essentieel en uniek.

Stephane Charles besloot zich tussen 2014 en 2017 verder vast te bijten in het onontgonnen terrein van het blaasinstrument. In 2017 startte hij met CHARLUS en de single 'Man Of Many Faces'. In 2018 had CHARLUS er een voorstelling (show) bij waardoor hij de culturele component verfijnt en de gezondheidscomponent vervoegt.

De daarna volgende jaren (tot 2022) heeft hij vooral achter de schermen gewerkt met daadwerkelijk behaalde resultaten en een verhoogde levenskwaliteit voor de patiënt als gevolg.

www.charlus.net
www.didgedoctor.com